Kandizovaná pomarančová kôra

Domáce kandizované pomarančové šupky potešia každého milovníka pomarančov. Veríme, že poslúžia ako jedlý darček na Mikuláša, či len tak k sviatku, namiesto vianočnej bonboniéry.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
185 Receptov

Postup receptu

  1. Pomaranče umyjeme pod horúcou vodou pomocou kefky. Pomarančovú kôru ošúpeme tak, aby nám ostala len kôra bez bielej vrstvy.

  2. Kôru nakrájame na tenké pásiky. Pásiky vložíme do hrnca, zalejem po okraj vodou a privedieme k bodu varu. Akonáhle voda začne vrieť, kôru scedíme a vodu vymeníme. Opäť prevaríme. Postup zopakujeme 3-4 krát.

  3. Šupky následne vyberieme, odvážime vložíme naspäť do hrnca a pridáme toľko kryštálového cukru, koľko vážia šupky. Pomaly začneme zahrievať. NEZALIEVAME VODOU, pomarančové šupky pustia šťavy dosť. Akonáhle sa nám začne vytvárať sirup, plameň opatrne zvýšime. Zmes treba miešať neustále, aby sa voda odparila a pásiky ostali sklovité.

  4. Hotové pásiky necháme vychladnúť. Môžeme obaliť v horkej čokoláde. Skladujeme v uzatvorených pohároch, aby kôra nescukornatela či nestvrdla. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

raňajky

Zdravé domáce müsli

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Teriyaki kuracie kúsky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
koláč
Dezerty

Mrkvový svieži koláč

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Palacinky na sladko s džemom a ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Krémová karfiolová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Ryžový nákyp so slivkovým kompótom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina