Kandizovaná pomarančová kôra

Domáce kandizované pomarančové šupky potešia každého milovníka pomarančov. Veríme, že poslúžia ako jedlý darček na Mikuláša, či len tak k sviatku, namiesto vianočnej bonboniéry.
Domáce kandizované pomarančové šupky potešia každého milovníka pomarančov. Veríme, že poslúžia ako jedlý darček na Mikuláša, či len tak k sviatku, namiesto vianočnej bonboniéry.
Pomaranče umyjeme pod horúcou vodou pomocou kefky. Pomarančovú kôru ošúpeme tak, aby nám ostala len kôra bez bielej vrstvy.
Kôru nakrájame na tenké pásiky. Pásiky vložíme do hrnca, zalejem po okraj vodou a privedieme k bodu varu. Akonáhle voda začne vrieť, kôru scedíme a vodu vymeníme. Opäť prevaríme. Postup zopakujeme 3-4 krát.
Šupky následne vyberieme, odvážime vložíme naspäť do hrnca a pridáme toľko kryštálového cukru, koľko vážia šupky. Pomaly začneme zahrievať. NEZALIEVAME VODOU, pomarančové šupky pustia šťavy dosť. Akonáhle sa nám začne vytvárať sirup, plameň opatrne zvýšime. Zmes treba miešať neustále, aby sa voda odparila a pásiky ostali sklovité.
Hotové pásiky necháme vychladnúť. Môžeme obaliť v horkej čokoláde. Skladujeme v uzatvorených pohároch, aby kôra nescukornatela či nestvrdla. Prajeme Vám dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ