Paella

Paella je regionálne jedlo Valencie. Kedysi to bolo takzvané jedlo chudobnejších ľudí, preto sa paella robila na čo najväčších panviciach.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.58
229 Receptov

Postup receptu

  1. Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s paprikou. Po chvíli pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, soľ, čierne korenie aj údenú papriku. Približne 50 ml vývaru si odlejeme do hrnčeka a pridáme šafrán.

  2. Do panvice pridáme 60 ml paradajkového pretlaku a povaríme približne 2-3 minúty. Následne pridáme zvyšok vývaru, ryžu a napučaný šafrán spolu s vývarom.

  3. Po približne 10 až 15 minútach pridáme mušle a krevety, nemiešame ale čakáme, až pokiaľ sa tekutina nevsiakne.

  4. Následne paellu posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme šťavou z citrónu a môžeme jesť. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zapekané kuracie prsia s hríbmi a syrom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
koláč
fitness recept zdravý recept

Čučoriedkový chlebík s orieškovým maslom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Voňavá domáca vianočka

Náročnosť
Čas prípravy
3 hodiny
polievky

Gulášová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Falafel

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
cookies
rýchle zdravé

Cookies z vločiek a ovocia

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút