Paella

Paella je regionálne jedlo Valencie. Kedysi to bolo takzvané jedlo chudobnejších ľudí, preto sa paella robila na čo najväčších panviciach.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
136 Receptov

Postup receptu

  1. Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s paprikou. Po chvíli pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, soľ, čierne korenie aj údenú papriku. Približne 50 ml vývaru si odlejeme do hrnčeka a pridáme šafrán.

  2. Do panvice pridáme 60 ml paradajkového pretlaku a povaríme približne 2-3 minúty. Následne pridáme zvyšok vývaru, ryžu a napučaný šafrán spolu s vývarom.

  3. Po približne 10 až 15 minútach pridáme mušle a krevety, nemiešame ale čakáme, až pokiaľ sa tekutina nevsiakne.

  4. Následne paellu posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme šťavou z citrónu a môžeme jesť. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Plnené portobello hríby

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Marhuľovo-mandľový tart

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Obrátený hruškový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Nátierky

Tofu nátierka s mrkvou a provensálskou hľuzovkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Koláč

Malinová bublanina s dotykom vanilky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Rýchly slivkový koláč s mrveničkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút