Paella

Paella je regionálne jedlo Valencie. Kedysi to bolo takzvané jedlo chudobnejších ľudí, preto sa paella robila na čo najväčších panviciach.
Paella je regionálne jedlo Valencie. Kedysi to bolo takzvané jedlo chudobnejších ľudí, preto sa paella robila na čo najväčších panviciach.
Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s paprikou. Po chvíli pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, soľ, čierne korenie aj údenú papriku. Približne 50 ml vývaru si odlejeme do hrnčeka a pridáme šafrán.
Do panvice pridáme 60 ml paradajkového pretlaku a povaríme približne 2-3 minúty. Následne pridáme zvyšok vývaru, ryžu a napučaný šafrán spolu s vývarom.
Po približne 10 až 15 minútach pridáme mušle a krevety, nemiešame ale čakáme, až pokiaľ sa tekutina nevsiakne.
Následne paellu posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme šťavou z citrónu a môžeme jesť. Prajeme Vám dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ