Spaghetti alla Carbonara

Jeden z najobľúbenejších talianskych receptov – Carbonara. Jednoduchý a naozaj chutný. Poteší každého, kto zbožňuje cestoviny na hocaký spôsob.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

  1. V miske si rozbijeme vajcia, rozmiešame, pridáme 30 g nastrúhaného parmezánu a čierne korenie.

    V miske si rozbijeme vajcia, rozmiešame, pridáme 30 g nastrúhaného parmezánu a čierne korenie.

  2. Pancettu si nakrájame na drobné kúsky a osmažíme na panvici. Špagety si uvaríme v osolenej vode, z ktorej si po uvarení odlejeme približne 2 dcl.

  3. Uvarené špagety presunieme do panvice,
    oheň na sporáku si stíšime na minimum a do vajíčkovo-syrovej zmesi pridáme 1,5 dcl horúcej vody zo špagiet, premiešame a vylejeme na špagety. Táto akcia však musí byť rýchla a dôležité je neustále miešanie. Špagety miešame pokiaľ sa nám nevytvorí krémová omáčka a pridáme parmezán.

  4. Máme hotovo. Carbonaru servírujeme s nastrúhaným parmezánom a čerstvo namletým čiernym korením. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Dezerty

Čučoriedková torta s mascaropone

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
cheesecake

Pravý americký cheesecake

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Zapekané kuracie prsia s hríbmi a syrom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
kačacie mäso

Kačacie prsia so slivkovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
bryndzové halušky

Bryndzové halušky na tradičný slovenský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
sladko-slaný dezert

Galetka plná chutí

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút