Karbonátky so zemiakovým šalátom

600 g hovädzieho
bravčového
a teľacieho mäsa
1 rožok
1 cibuľa
20 g masti
soľ
mleté čierne korenie
trocha majoránu
kôra a šťava z polovice citróna
50 g slaniny
2 vajcia
asi 80 g strúhanky
1 vajce
a 50 g strúhanky na obaľovanie
masť alebo olej na vyprážanie
Postup prípravy:
Všetky druhy mäsa pokrájame na kúsky a dvakrát zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme pokrájaný rožok namočený vo vode a vytlačený, cibuľu pokrájanú nadrobno a opraženú na masti, soľ, mleté čierne korenie, majorán, postrúhanú citrónovú kôru a šťavu, vajcia a slaninu pokrájanú nadrobno. Zmes dobre premiešame, podľa potreby zahustíme strúhankou a sformujeme placky, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom, obalíme strúhankou a v rozpálenej masti alebo oleji vypražíme. Podávame so zemiakovým šalátom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ