Ingrediencie
600 g hovädzieho
bravčového
a teľacieho mäsa
1 rožok
1 cibuľa
20 g masti
soľ
mleté čierne korenie
trocha majoránu
kôra a šťava z polovice citróna
50 g slaniny
2 vajcia
asi 80 g strúhanky
1 vajce
a 50 g strúhanky na obaľovanie
masť alebo olej na vyprážanie
- 600 g Hovädzie mäso
- 1 ks Rožok obyčajný biely
- 1 ks Cibuľa
- 20 g Bravčová masť
- 0.5 ks Citrón
- 50 g Slanina
- 2 ks Vajce
- 50 g Strúhanka
- 1 ks Vajce
- 80 g Strúhanka
Postup receptu
Postup prípravy:
Všetky druhy mäsa pokrájame na kúsky a dvakrát zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme pokrájaný rožok namočený vo vode a vytlačený, cibuľu pokrájanú nadrobno a opraženú na masti, soľ, mleté čierne korenie, majorán, postrúhanú citrónovú kôru a šťavu, vajcia a slaninu pokrájanú nadrobno. Zmes dobre premiešame, podľa potreby zahustíme strúhankou a sformujeme placky, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom, obalíme strúhankou a v rozpálenej masti alebo oleji vypražíme. Podávame so zemiakovým šalátom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ