Ingrediencie
1 mladý králičí chrbát
100 g slaniny
6 ks sardelových filiet
1 dl bieleho vína
10 ks kaparov
bobkový list
celé čierne korenie
Postup receptu
Dobre očistený králičí chrbát presekneme po stranách rebier tak, aby sme docielili pekný tvar. Sardelové filety rozdelíme na tenké rezy, ostrým nožíkom vyšpikujeme mäsité časti chrbáta. Rovnako aj so slaninou, ktorú sme nakrájali na klinové dieliky. Takto vyšpikovaný králičí chrbát osolíme a posypeme nahrubo potlčeným korením a sekanými kaparami. Potrieme olejom a polejeme bielym vínom. Necháme v chlade asi 2 hodiny odležať, občas chrbát otáčame, aby vstrebal čo najviac vína. Marinovaný chrbát po dvoch hodinách vyberieme, odstránime zvyšky nahrubo potlčeného korenia a napichneme cez stavce na ražeň. Opekáme a často potierame maslom. Zvyšok marinády precedíme cez sitko a pierkom potierame chrbát. Opekáme do mäkka asi 3/4 hodiny. Ugrilovaný chrbát porcujeme na úhľadné diely, ktoré polejeme vypečenou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi, bohato posypanými sekaným zeleným petržlenom. Ozdobíme lúpanými rajčinami, vydlabanými a plnenými ušľahanou (nesladenou) smotanou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ