Kurací Cordon bleu

Obľúbené a zaručene chutné jedlo každej slovenskej reštaurácie, ktoré si vždy zvolí každý, kto nevie čo si z ponúkaného jedálneho lístka vybrať. Táto klasika nikdy nesklame, prečo si ju teda nepripraviť aj doma napríklad na výnimočný sviatočný obed?

V reštauráciách či na internete ste sa možno stretli s rôznymi názvami tohto jedla. Gordon blue alebo Cordon bleu – ako je to teda správne? Tento pokrm pochádza pôvodom z Francúzska a jeho (správny) názov – Cordon bleu v preklade znamená „modrá stuha“, čo predstavuje ocenenie pre najlepších francúzskych kuchárov.

Náročnosť
Čas prípravy
10 min.
Čas varenia
25 min.
Celkový čas
35 min.

Gurmán recepty

Viac od autora

Vajíčkové cestoviny so zeleninou
Cestoviny jedlá z vajec
Slané slimáky so syrom brie a ríbezľami
silvestrovské občerstvenie syr syrové slimáky
Nadýchaný tortový korpus
torta

Nadýchaný tortový korpus

Náročnosť
Čas prípravy
1 hod.
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
mleté mäso omáčka