Kurací Cordon bleu

Obľúbené a zaručene chutné jedlo každej slovenskej reštaurácie, ktoré si vždy zvolí každý, kto nevie čo si z ponúkaného jedálneho lístka vybrať. Táto klasika nikdy nesklame, prečo si ju teda nepripraviť aj doma napríklad na výnimočný sviatočný obed?

V reštauráciách či na internete ste sa možno stretli s rôznymi názvami tohto jedla. Gordon blue alebo Cordon bleu – ako je to teda správne? Tento pokrm pochádza pôvodom z Francúzska a jeho (správny) názov – Cordon bleu v preklade znamená „modrá stuha“, čo predstavuje ocenenie pre najlepších francúzskych kuchárov.

Náročnosť
Čas prípravy
10 min.
Čas varenia
25 min.
Celkový čas
35 min.

Gurmán recepty

Viac od autora

Falošné tiramisu
nepečený dezert

Falošné tiramisu s čokoládovou polevou

Náročnosť
Čas prípravy
15 min.
Linecké makové rezy
Koláč linecké cesto mak

Makové rezy s citrónovou polevou

Náročnosť
Čas prípravy
1 hod.
Broskyňová limonáda
nápoje ovocie

Broskyňová limonáda s mätou

Náročnosť
Čas prípravy
15 min.
Tagliatelle so sušenými paradajkami a pečeným lososom
Cestoviny losos valentínsky recept
Lososová nátierka
losos nápad na raňajky Nátierky

Lososová nátierka

Náročnosť
Čas prípravy
15 min.