Ingrediencie
3 g mletého koriandru
3 g rímskeho kmínu
1 pl korenie garam masala
½ pl kurkuma
6 ks cesnak
10 g zázvor
½ čl chilli
65 ml voda
25 ml olej
250 g grécky jogurt
1 kg kuracích pŕs
10 g soľ
koriander
60 g maslo
2 ks lúpané krájané paradajky v konzerve
2 ks cibuľa
300 ml smotana na varenie
10 g paprika
- 3 g Koriander
- 3 g Rímsky kmín
- 1 pl Garam Masala
- 1 cl Kurkuma
- 6 ks Cesnak
- 10 g Zázvor
- 1 cl Chilli
- 65 ml Voda
- 25 ml Repkový olej
- 250 g Grécky jogurt
- 1 kg Kuracie prsia
- 10 g Soľ
- 60 g Maslo
- 2 ks Paradajky lúpané
- 2 ks Cibuľa
- 250 ml Smotana na varenie 10%
- 10 g Mletá paprika
Postup receptu
-
V mixéri zmiešame mletý koriander, rímsky kmín, kurkumu, korenie garam masala, cesnak, zázvor (musí byť nastrúhaný), chilli, vodu a olej. Poriadne zmixujeme aby nám z tejto zmesi vznikla pasta.
-
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na 2 cm kocky. V miske zmiešame jogurt, kuracie kúsky, tikka pastu a soľ. Kuracie kúsky poriadne obalíme a necháme marinovať, ideálne cez noc (ale stačia aj dve hodiny)
-
Keď máme kura namarinované, vyberieme ho a na panvici opečieme dozlata. Kuracie kúsky odložíme nabok a pridáme maslo a cibuľu nakrájanú nadrobno. Pečieme do sklovita.
-
Následne pridáme zvyšok opečených kuracích kúskov, zvyšok tikka pasty, papriku a krájané paradajky. Takto necháme zmes vrieť približne 15 minút. Po 15 minútach pridáme smotanu na varenie, premiešame a varíme ďalších 20 minút.
-
Tikka masala podávame s ryžou a lístkami čerstvého koriandru. Dobrú chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ