Kuracia Tikka Masala

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
0
136 Receptov

Ingrediencie

3 g mletého koriandru

3 g rímskeho kmínu

1 pl korenie garam masala

½ pl kurkuma

6 ks cesnak

10 g zázvor

½ čl chilli

65 ml voda

25 ml olej

250 g grécky jogurt

1 kg kuracích pŕs

10 g soľ

koriander

60 g maslo

2 ks lúpané krájané paradajky v konzerve

2 ks cibuľa

300 ml smotana na varenie

10 g paprika

Postup receptu

  1. V mixéri zmiešame mletý koriander, rímsky kmín, kurkumu, korenie garam masala, cesnak, zázvor (musí byť nastrúhaný), chilli, vodu a olej. Poriadne zmixujeme aby nám z tejto zmesi vznikla pasta.

  2. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na 2 cm kocky. V miske zmiešame jogurt, kuracie kúsky, tikka pastu a soľ. Kuracie kúsky poriadne obalíme a necháme marinovať, ideálne cez noc (ale stačia aj dve hodiny)

  3. Keď máme kura namarinované, vyberieme ho a na panvici opečieme dozlata. Kuracie kúsky odložíme nabok a pridáme maslo a cibuľu nakrájanú nadrobno. Pečieme do sklovita.

  4. Následne pridáme zvyšok opečených kuracích kúskov, zvyšok tikka pasty, papriku a krájané paradajky. Takto necháme zmes vrieť približne 15 minút. Po 15 minútach pridáme smotanu na varenie, premiešame a varíme ďalších 20 minút.

  5. Tikka masala podávame s ryžou a lístkami čerstvého koriandru. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

špízy
indická kuchyňa

Kuracie Tandoori špízy

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Francúzske zemiaky s klobásou a slovenskou salámou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Domáce bazalkové pesto

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Bolonské špagety s mletým mäsom a bazalkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
sladko-slaný dezert

Galetka plná chutí

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
polievky

Gulášová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút