Kuracia Tikka Masala

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.59
229 Receptov

Ingrediencie

3 g mletého koriandru

3 g rímskeho kmínu

1 pl korenie garam masala

½ pl kurkuma

6 ks cesnak

10 g zázvor

½ čl chilli

65 ml voda

25 ml olej

250 g grécky jogurt

1 kg kuracích pŕs

10 g soľ

koriander

60 g maslo

2 ks lúpané krájané paradajky v konzerve

2 ks cibuľa

300 ml smotana na varenie

10 g paprika

Postup receptu

  1. V mixéri zmiešame mletý koriander, rímsky kmín, kurkumu, korenie garam masala, cesnak, zázvor (musí byť nastrúhaný), chilli, vodu a olej. Poriadne zmixujeme aby nám z tejto zmesi vznikla pasta.

  2. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na 2 cm kocky. V miske zmiešame jogurt, kuracie kúsky, tikka pastu a soľ. Kuracie kúsky poriadne obalíme a necháme marinovať, ideálne cez noc (ale stačia aj dve hodiny)

  3. Keď máme kura namarinované, vyberieme ho a na panvici opečieme dozlata. Kuracie kúsky odložíme nabok a pridáme maslo a cibuľu nakrájanú nadrobno. Pečieme do sklovita.

  4. Následne pridáme zvyšok opečených kuracích kúskov, zvyšok tikka pasty, papriku a krájané paradajky. Takto necháme zmes vrieť približne 15 minút. Po 15 minútach pridáme smotanu na varenie, premiešame a varíme ďalších 20 minút.

  5. Tikka masala podávame s ryžou a lístkami čerstvého koriandru. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Sendvič s kozím syrom, jablkom a cviklou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
bôčik
česká kuchyňa slovenská kuchyňa

Pečený bravčový bôčik

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
galetka
Dezerty

Malinovo-černicová galetka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Hovädzie taštičky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
sladko-slaný dezert

Galetka plná chutí

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Rýchly nepečený čokoládový dezert v pohári

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút