Hrachovo-mätový krém

Ľahký, osviežujúci a chutný! Je skvelý ak ho pripravíte aj z mrazeného hrášku, ale aj čerstvého. Vyskúšajte!

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.57
229 Receptov

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

  1. Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme hrášok a zalejeme vodou až po vrch (približne 400 ml, zvyšných 100 ml stačí doliať až po vymixovaní polievky). Osolíme, okoreníme a varíme, až pokiaľ hrášok nezmäkne.

  2. Následne dáme zmes do mixéra, pridáme mätu a vymixujeme dohladka. Poprípade ak máte doma tyčový mixér, vymixujte polievku ním.

  3. Polievku vlejte naspäť do hrnca. Prilejte smotanu na varenie a dochuťte podľa potreby. Ak je polievka príliš hustá, prilejte vodu, poprípade smotanu na varenie. Ak je príliš riedka, skúste uvariť zemiak a rozmixovať ho v polievke.

  4. Hráškový krém dozdobte lístkami mäty a môžete podávať. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

melónový šalát
mediteránska kuchyňa prílohy šalát Vegetariánske jedlo zdravé

Mediteránsky šalát s melónom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Jahňacie kotlety s glazovanou mrkvou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Tradičné bryndzové pirohy

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Teriyaki kuracie kúsky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
cuketa
cuketa fit recept rýchly recept zdravé

Cuketové supreme

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Šatôčky z lístkového cesta
Dezerty lístkové cesto

Šatôčky z lístkového cesta

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút