Hrachovo-mätový krém

Ľahký, osviežujúci a chutný! Je skvelý ak ho pripravíte aj z mrazeného hrášku, ale aj čerstvého. Vyskúšajte!
Ľahký, osviežujúci a chutný! Je skvelý ak ho pripravíte aj z mrazeného hrášku, ale aj čerstvého. Vyskúšajte!
Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme hrášok a zalejeme vodou až po vrch (približne 400 ml, zvyšných 100 ml stačí doliať až po vymixovaní polievky). Osolíme, okoreníme a varíme, až pokiaľ hrášok nezmäkne.
Následne dáme zmes do mixéra, pridáme mätu a vymixujeme dohladka. Poprípade ak máte doma tyčový mixér, vymixujte polievku ním.
Polievku vlejte naspäť do hrnca. Prilejte smotanu na varenie a dochuťte podľa potreby. Ak je polievka príliš hustá, prilejte vodu, poprípade smotanu na varenie. Ak je príliš riedka, skúste uvariť zemiak a rozmixovať ho v polievke.
Hráškový krém dozdobte lístkami mäty a môžete podávať. Prajeme Vám dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ