Jablčník ala Iva

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

2 ks lístkového cesta (už vyvaľkané na papieri na pečenie – polotovar)
2 kg jabĺk
1 sáčok hrozienok
kryštálový cukor
1 vajce (celé)
1 hera (iba na vymastenie plechu)

Ingrediencie pre 5 osôb

Postup receptu

Ošúpeme jablka a nastrúhame ich na hrubšie. Hrozienka, keď su mäkšie tak ich nenamáčame do vody, ale necháme ich pripravené v miske. Medzi tým si pripravíme lístkové cesto. Dáme zohriať rúru na 200 °C. Do nastrúhaných jabĺk pridáme hrozienka a kryštálový cukor podľa kyslosti jabĺk, aby jablka boli čo najsladšie. Všetko spolu premiešame a necháme trochu odstať. Keď jablka pustia šťavu tak ich cez sitko precedíme, aby nemali veľa šťavy. Otvoríme si lístkové cesto, poukladáme nastrúhané jablka a zľahka si cesto stočíme, konce uzavrieme stlačením, aby jablka nevypadli. Zoberieme si vidličku a rovnomerne prepichujeme vrch lístkového cesta (nie veľké diery, ale jemno). Uložíme cestá vedľa seba na plech vytretí s herou, potrieme vyšľahaným vajíčkom, (potrieme celý závin jeden aj druhý) a dáme ho do vyhriatej rúry. Pečieme v rúre do zlatá pri 200°C.
Prajem dobrú chuť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Orechy v župane

Náročnosť

Hovädzí vývar s haluškami

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút

Dusené kurča 2.

Náročnosť