Malinový kompót 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Čerstvo nazbierané maliny, uložené v tenkých vrstvách vo vhodných obaloch, preberieme, očistíme (okvetie vytočením vyberieme), ponoríme do chladného cukrového kúpeľa a po 20 minútach pomocou sitka vyberieme. Maliny zbavené červíkov nasypeme do patentných pohárov, mierne potrasieme, doplníme a zalejeme cukrovým nálevom. Okraj pohárov poutierame, priložíme vrchnáky, ktoré pritiahneme. Poháre vložíme do hrnca s chladnou vodou a zohrievame až na sterilizačnú teplotu 70°C, ktorú necháme pôsobiť 20 minút. Po sterilizácii kompóty ochladíme bežným spôsobom.
Rovnako pripravujeme aj černicový kompót. Pretože černice nebývajú červavé, netreba ich pred spracúvaním ponoriť do cukrového roztoku. Stačí, ak ich po očistení vo viacerých vodách umyjeme a necháme na sitku dobre odkvapkať.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Maďarské roštenky

Náročnosť
marhule
Dezerty

Marhule v kréme

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kapustnica

Náročnosť

Rumová poleva

Náročnosť