Morčacie prsia na smotane so šampiónmi

Tento recept je chutný ako s ryžou, tak aj so zemiakmi.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.78
3256 Receptov

Ingrediencie

1,5 kg morčacích pŕs
300 g oravskej slaniny
1 cibuľa
4 dl sladkej smotany (33%)
2 ČL hladkej múky
2 dl oleja
400 g čerstvých šampiňónov
soľ
vegeta
mleté čierne korenie
mletá paprika
petržlenová vňať

Ingrediencie pre 5 osôb

Postup receptu

Morčacie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne, osolíme a okoreníme. Opečieme na oleji. Slaninu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme k nej nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Šampiňóny nakrájame na štvrtiny a pridáme k cibuli. Opražíme, poprášime múkou a paprikou. Premiešame, prilejeme smotanu, vňať a všetko prevaríme. Dosolíme, okoreníme a ochutíme vegetou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená