Morka na masle s jablkami

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Vypitvanú, opláchnutú morku osušíme a prešpikujeme časťou pokrájanej slaniny na rezančeky. Morku osolíme zvnútra i zvonku, dáme na zvyšok pokrájanej údenej slaniny premiešanej s maslom a za občasného podlievania vlastnou šťavou a podlievania horúcou vodou, pečieme v rozohriatej rúre po oboch stranách do mäkka a do zlatohneda. Osobitne dáme do kastróla niekoľko lyžíc vypečenej šťavy, pridáme umyté vydlabané jablká naplnené naloženou červenou kapustou a v mierne vyhriatej rúre pečieme do mäkka tak, aby si jablká uchovali svoj tvar. Počas pečenia podľa potreby podlievame bielym vínom. Pokrájané porcie pečenej morky obložíme na mise pečenými plnenými jablkami a podávame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená