Ingrediencie
1 menšia morka
100 g údenej slaniny
soľ
60 g masla
8 jabĺk
trošku naloženej červenej kapusty
biele víno
Postup receptu
Vypitvanú, opláchnutú morku osušíme a prešpikujeme časťou pokrájanej slaniny na rezančeky. Morku osolíme zvnútra i zvonku, dáme na zvyšok pokrájanej údenej slaniny premiešanej s maslom a za občasného podlievania vlastnou šťavou a podlievania horúcou vodou, pečieme v rozohriatej rúre po oboch stranách do mäkka a do zlatohneda. Osobitne dáme do kastróla niekoľko lyžíc vypečenej šťavy, pridáme umyté vydlabané jablká naplnené naloženou červenou kapustou a v mierne vyhriatej rúre pečieme do mäkka tak, aby si jablká uchovali svoj tvar. Počas pečenia podľa potreby podlievame bielym vínom. Pokrájané porcie pečenej morky obložíme na mise pečenými plnenými jablkami a podávame.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ