Mousse z horkej čokolády

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
100 Receptov

Postup receptu

  1. Žĺtka vyšľaháme do peny spolu s kryštálovým cukrom.

  2. Smotanu na šľahanie zohrejeme, ale nie tak, aby vrela. Následne opatrne vmiešame teplú smotanu do žĺtkovej zmesi.

  3. Zmes vrátime naspäť na sporák a miešame na najnižšom plameni približne 5 minút. Celá zmes by nám mala zhustnúť.

  4. Po odstavení zo sporáka pridáme polámanú čokoládu a necháme rozpustiť. Poriadne zamiešame a necháme vychladiť v chladničke približne 2 hodiny alebo ideálne cez noc. Servírujeme do pohárov a môžeme ozdobiť šľahačkou či malinami. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Hovädzí steak s opekanými zemiakmi

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
pečivo

Raňajkové bagle

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
špízy
indická kuchyňa

Kuracie Tandoori špízy

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jahodové guľky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
kačacie mäso

Kačacie prsia so slivkovou omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
indická kuchyňa

Kuracia Tikka Masala

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút