Zemiaková omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.57
229 Receptov

Postup receptu

  1. Zemiaky si ošúpeme, umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky.

  2. V hrnci zohrejeme 5 ml oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme do sklovita, pridáme 1 pl hladkej múky a spravíme zásmažku.

  3. Pridáme zemiaky, zalejeme vodou po povrch. Pridáme všetky koreniny, soľ a necháme variť. Keď máme zemiaky mäkké, prilejeme zásmažku.

  4. zo zemiakvo si odlejeme približne 1 naberačku vody, a v nej rozmiešame kyslú smotanu (tento krok je potrebné spraviť kvôli tomu, aby sa nám smotana nezrazila). Vlejeme naspäť do omáčky, premiešame a odstavíme.

  5. Máme hotovo. Podávame s knedľou, mäsovou sekanou či vajíčkom na tvrdo. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kysnutá knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Citrónovo-makové sušienky

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút
raňajky

Raňajková pečená kaša

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kladdkaka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Staročeská kulajda

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Marhuľovo-mandľový tart

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút