Zemiaková omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
220 Receptov

Postup receptu

  1. Zemiaky si ošúpeme, umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky.

  2. V hrnci zohrejeme 5 ml oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme do sklovita, pridáme 1 pl hladkej múky a spravíme zásmažku.

  3. Pridáme zemiaky, zalejeme vodou po povrch. Pridáme všetky koreniny, soľ a necháme variť. Keď máme zemiaky mäkké, prilejeme zásmažku.

  4. zo zemiakvo si odlejeme približne 1 naberačku vody, a v nej rozmiešame kyslú smotanu (tento krok je potrebné spraviť kvôli tomu, aby sa nám smotana nezrazila). Vlejeme naspäť do omáčky, premiešame a odstavíme.

  5. Máme hotovo. Podávame s knedľou, mäsovou sekanou či vajíčkom na tvrdo. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

mousse
Dezerty

Mousse z horkej čokolády

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
kôpor
omáčky

Kôprová omáčka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Pečené plnené papriky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
tvarohový koláč tvarohový krémeš

Tvarohový krémeš s vanilkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
Lievance
americká kuchyňa

Americké lievance

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
cookies
rýchle zdravé

Cookies z vločiek a ovocia

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút