Obyčajné dolky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky dáme rozdrobené droždie, soľ, vlažné mlieko a vypracujeme nie príliš husté cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté na pomúčenom lopári rozvaľkáme asi na hrúbku 2 cm a okrúhlou formičkou vykrajujeme dolky. Znovu dáme nakysnúť a pečieme na čistej rozpálenej platni. Upečené dolky obaríme vriacou vodou, posypeme tvarohom, cukrom a polejeme rozpusteným maslom. Namiesto tvarohu môžeme použiť mletý mak alebo orechy.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená