Špenátová polievka 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistený a dobre umytý čerstvý alebo mrazený špenát dáme variť do vriacej vody, osolíme. Mäkký scedíme, rozmixujeme alebo zomelieme. Vodu, v ktorej sa špenát varil (ak nie je horká) zahustíme bledou zápražkou, precedíme, pridáme špenát a ešte spolu povaríme. Do vriacej osolenej vody zavaríme snehové halušky. Do misy dáme v smotane rozhabarkovaný žĺtok, na to nalejeme polievku, pridáme muškátový oriešok a uvarené halušky. Polievku môžeme pripraviť aj z mrazeného kelu alebo tekvice.
Snehové halušky:
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zamiešame doň trochu soli, posekanú zelenú petržlenovú vňať a múku, premiešame a z cesta malou lyžičkou vykrajujeme halušky, ktoré len chvíľu vo vriacej vode povaríme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kurča grilované s vínom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Jablkový prívarok

Náročnosť

Jazyk na hubách 1.

Náročnosť

Plnený oštiepok

Náročnosť

Pirohy s bryndzou

Náročnosť