Ingrediencie
1½ kg bravčového bôčika
1 kg kyslej kapusty zo sváčka, alebo z konzervy
2 kg zemiakov
1 ks mrkvy
1 celá cibuľa
2 zúbky cesnaku
1 ks čerstvej paradajky
vegeta
grilované korenie
sójová omáčka polosladka
mletá červená sladká paprika
sušená petržlenová vňať
sušená zelenina
kmín
soľ
kryštálový cukor
½ čerstvé maslo, alebo ráma
olivový olej – Pomace
kuchta
hrniec na kapustu, alebo wok panvicu menšiu s pokrievkou (vo woku sa skôr uvarí)
- 1.5 kg Bravčový bôčik
- 1 kg Kyslá kapusta
- 2 kg Zemiaky
- 1 ks Mrkva
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks Cesnak
- 1 ks Paradajky
- 0.5 ks Maslo čerstvé
Postup receptu
Umyjeme si mäso, narežeme na hrubšie plátky a necháme ho pripravené v mise. Pripravíme si cibuľu, 2 zúbky cesnaku, sójovú omáčku, vegetu, grilované korenie, mletú červenú sladkú papriku, sušenú petržlenovu vňať, sušenú zeleninu, kmín, sójovú omáčku polosladkú, 1 ks čerstvej paradajky, soľ a olivový olej – Pomace. Do kuchty nalejeme iba trochu olivového oleja, dáme narezanú cibuľu na hrubšie kúsky a aj cesnaky a necháme ich speniť do sklovita, potom pridáme bôčik narezaný na hrubšie plátky, ktoré sme si pripravili vopred, osolíme ho a necháme ho dusiť v odkrytej kuchte. Pomaly pridávame vegetu, grilované korenie, mletú červenú sladkú papriku, sušenú petržlenovu vňať, sušenú zeleninu, kmín, sójovú omáčku polosladkú iba trocha, 1 ks čerstvej paradajky, ktorú porežeme na kúsky, dobre premiešame a zalejeme vodou, nie iba na spodok a nie nad mäso, ale iba tesne pod vrch mäsa, lebo mäso pustí ešte svoju šťavu. Zakryjeme kuchtu a necháme dusiť asi tak 15 až 20 minút. Medzi tým si umyjeme kyslú kapustu 1 až 2 krát, podľa svojej chuti, či chcete menej kyslú, alebo viac kyslú. Do hrnca, alebo do woku si dáme olivový olej – Pomace, iba trochu, necháme ho zohriať, medzi tým si nastrúhame 1 ks mrkvy na drobno jednu polovicu a druhú na hrubšie kúsky, potom mrkvu vysypeme do hrnca, alebo woku (pozor na prskanie oleja), necháme mrkvu trošku predinstovať a tak vložíme do hrnca, alebo woku kyslú umytú kapustu. Pridáme soľ, grilované korenie a vegetu iba trochu, sušenú petržlenovú vňať a zalejeme vodou iba trochu. Prikryjeme pokrievkou a sem tam premiešávame, až sa celkom udinstuje do mäkka. Pred koncom nasypeme do kapusty kryštálový cukor podľa chuti (či máte radi sladšiu, alebo kyslú), ale má mať chuť doslova sladkokyslú, vtedy je dobrá. Zoberieme zemiaky, ošúpeme ich, pokrájame na drobné kocky a dáme ich variť do hrnca s vodou. Osolíme ich, pridáme kmín a sušenú petržlenovú vňať. Ak sú zemiaky uvarené precedíme a pretlačíme ich, potom pridame ½ čerstvého masla, alebo Ramy a dobré premiešame. Potom si pripravíme taniere a všetko pekne naporcírujeme.
Prajem dobrú chuť.
Iva
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ