Orechová torta 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Žĺtky s cukrom a vanilkou miešame pol hodiny alebo ušľaháme v elektrickom šľahači. Potom pridáme zomletú kávu, postrúhanú čokoládu alebo kakao, dobre zmiešame a nakoniec postupne zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh striedavo so zomletými orechmi, piškótovými omrvinami a postrúhanou žemľou. Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou, nalejeme do nej cesto a pomaly pečieme hodinu. Vychladnutú tortu vyklopíme z formy, prekrojíme na tri diely, potrieme lekvárom, zložíme na seba, povrch opäť potrieme ríbezľovým lekvárom a celú tortu ozdobíme šľahačkou a polovičkami vlašských orechov.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená