Paštéta z husacej pečene

Tradičná pečeňová paštéta je ideálnou voľbou na rýchle a chutné raňajky.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.66
3288 Receptov

Ingrediencie

300-400 g husacej pečene
1 žemľa
20 g cibuľky
1 vajce
1/2 dl bieleho vína
20 g údenej slaniny
soľ
muškátový oriešok
biele korenie

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

Husaciu pečeň a olúpanú, kôrky zbavenú žemľu namočíme do mlieka. Žemľu vytlačíme a s pečeňou pretrieme cez sito. Potom pridáme jemne postrúhanú cibuľu, soľ, vajce, postrúhaný muškátový oriešok, zomleté biele korenie, víno a údenú slaninu pokrájanú na drobné kocky. Spolu dobre vymiešame a nalejeme do menšej vymastenej nákypovej formy, ktorú vložíme do vriacej vody a prikrytú pomaly varíme asi hodinu. (Voda, v ktorej sa paštéta varí, má siahať do tretiny formy). Do paštéty môžeme pridať osobitne udusenú husaciu pečeň pokrájanú na kocky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Bryndzová nátierka 2.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Lečo s mäsom

Náročnosť

Syrové závitky

Náročnosť