Kávová torta 2.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Cukor so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme múku spolu s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Cesto dáme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou a v mierne vyhriatej rúre pomaly upečieme. Vychladnutú tortu prekrojíme, naplníme plnkou, spojíme, polejeme kávovou polevou a ozdobíme zvyšnou plnkou a orieškami.
Kávová plnka: Maslo vymiešame do peny, pridáme cukor zmiešaný s potlčenou vanilkou, žĺtky a po lyžiciach silnú čiernu kávu.
Kávová poleva : V mise vymiešame 250 g práškového cukru a 4 až 5 lyžíc tuhej horúcej čiernej kávy do zhustnutia. Polevu hneď použijeme a nožom namočeným do horúcej vody zarovnáme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Domáca huspenina

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Broskyňové toasty

Náročnosť

Rybia polievka 2.

Náročnosť