Ingrediencie
850 ml egrešovej šťavy (asi z 1 400 g egrešov)
200 ml vody
200 g očistených a odkôstkovaných broskýň
1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
Postup receptu
1.Egreše umyjeme, odstránime stopky a spoločne s 200 ml vody povaríme v hrnci. Ponorným mixérom egreše rozmixujeme a prelejeme cez sitko. Broskyne nakrájame na malé kocky.
2.Do veľkého hrnca nalejeme šťavu, pridáme nakrájané broskyne a dôkladne premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme najmenej 5 minút.
3.Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve zvareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
4.Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ