Egrešové želé s broskyňami extra ovocné

Lahodné spojenie egrešov a broskýň.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

850 ml egrešovej šťavy (asi z 1 400 g egrešov)
200 ml vody
200 g očistených a odkôstkovaných broskýň
1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Ingrediencie pre 10 osôb

Postup receptu

1.Egreše umyjeme, odstránime stopky a spoločne s 200 ml vody povaríme v hrnci. Ponorným mixérom egreše rozmixujeme a prelejeme cez sitko. Broskyne nakrájame na malé kocky.
2.Do veľkého hrnca nalejeme šťavu, pridáme nakrájané broskyne a dôkladne premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme najmenej 5 minút.
3.Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve zvareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
4.Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená