Pečená hus a plnka s pečienkou

Náročnosť
Čas prípravy
4 hodiny

Postup receptu

  1. Hus umyjeme, naporcujeme, a vložíme do pekáča.

    Tieto porcie zasypeme kilom soli a vložíme do chladničky na 12 hodín.

  2. Po 12tich hodinách hus umyjeme od soli a usušíme. Vložíme ju naspäť na pekáč posypeme rascou a podlejeme 120ml vody. Pekáč zakryjeme alobalom a necháme pomaly piecť na 160 stupnňov.

  3. Po 90 minútach  hus vyberieme popolievame výpekom a kúsky pootáčame. Pekáč znovu zakryjeme alobalom a necháme pomaly piecť.

  4. Po troch hodinách pečenia skúsime  vidličkou či je hus mäkká. Pokiaľ hej tak pridáme teplotu na 200 stupňov  popolievame výpekom a necháme zapiecť do chrumkava.

    Ak by hus ešte bola tvrdá necháme piecť na 160 stupňov pokial nezmakne.

  5. Počas zapekania pridáme do rúry aj plnku, ktorú pripravíme nasledovne.

    Na panvici osmahneme na oleji na jemno nakrájanú cibuľku. Následne osmažíme aj pečienku.

    Rožky nakrájame na kocky, polejeme mliekom. Ak by bolo mlieka príliž mlieko vyždímame.

    K rožkom pridáme pripravenú pečienku, vajcia, soľ, korenie a majorán. Túto zmes dobre premiešame.

    Takto pripravenú hmotu zabalíme do alobalu a pridáme piecť na poslednú pol hodinku k husy.

  6. Na záver plnku  vyberieme nakrájame a možeme degustovať.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pečená hus a plnka s pečienkou

Náročnosť
Čas prípravy
4 hodiny

Kuracie prsia zapečené so syrom a zemiakovou kašou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
Ryba

Pečený pstruh s opekanými zemiakmi

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Obrátený kurací rezeň so zemiakovou kašou

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina