Tieto porcie zasypeme kilom soli a vložíme do chladničky na 12 hodín.
Po 12tich hodinách hus umyjeme od soli a usušíme. Vložíme ju naspäť na pekáč posypeme rascou a podlejeme 120ml vody. Pekáč zakryjeme alobalom a necháme pomaly piecť na 160 stupnňov.
Po 90 minútach hus vyberieme popolievame výpekom a kúsky pootáčame. Pekáč znovu zakryjeme alobalom a necháme pomaly piecť.
Po troch hodinách pečenia skúsime vidličkou či je hus mäkká. Pokiaľ hej tak pridáme teplotu na 200 stupňov popolievame výpekom a necháme zapiecť do chrumkava.
Ak by hus ešte bola tvrdá necháme piecť na 160 stupňov pokial nezmakne.
Počas zapekania pridáme do rúry aj plnku, ktorú pripravíme nasledovne.
Na panvici osmahneme na oleji na jemno nakrájanú cibuľku. Následne osmažíme aj pečienku.
Rožky nakrájame na kocky, polejeme mliekom. Ak by bolo mlieka príliž mlieko vyždímame.
K rožkom pridáme pripravenú pečienku, vajcia, soľ, korenie a majorán. Túto zmes dobre premiešame.
Takto pripravenú hmotu zabalíme do alobalu a pridáme piecť na poslednú pol hodinku k husy.
Na záver plnku vyberieme nakrájame a možeme degustovať.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ