Pečené buchty so slivkovým lekvárom

Recept na pečené lekvárové buchty ako od babičky.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
4
12 Receptov

Ingrediencie

250 g polohrubá múka

250 g hladká múka

200 ml mlieko

30 g droždie

3 PL kryštálový cukor

1 ks vanilínový cukor

1 dl olej

1/2 ČL soľ

1 ks vajce

1 ks slivkový lekvár

 

Postup receptu

 

 

 

Postup receptu

  1. Najskôr si urobíme kvások. V pol deci vlažného mlieka pomrvíme droždie, pridáme lyžicu cukru a lyžicu múky. Všetko spolu vymiešame aby sa droždie rozpustilo a necháme kysnúť.

  2. Do väčšej misy pridáme zvyšné suroviny na cesto. Preosejeme múku, pridáme zvyšný cukor, vanilínový cukor, štipku soli, olej, vajce a kvások. Zmes zalejeme zvyšným mliekom a ručne alebo mixérom vymiesime cesto. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu. Cesto by malo svoj objem až dvojnásobne zväčšiť.

  3. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm. Formu alebo plech potrieme vrstvou oleja a rúru si vyhrejeme na 180°. Z cesta vykrajujeme štvorce s veľkosťou približne 6×6 cm a na každý kúsok pridáme lyžičku slivkového lekváru. Rohy cesta pritlačíme spolu, aby lekvár zostal uzavretý a nemohol vytiecť. Vytvarujeme do buchtičky, z každej strany potrieme trochou oleja a na plech ukladáme spojom dole. Buchty ukladáme vedľa seba a necháme ešte približne 20 minút nakysnúť.

  4. Po nakysnutí buchty pečieme pri 180° približne 30-35 minút podľa potreby. Upečené buchty potrieme olejom a môžeme posypať práškovým cukrom. Necháme vychladnúť a prikryjeme utierkou, aby neoschli.

     

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

bazalkové pesto sušené paradajky

Pestové tagliatelle so sušenými paradajkami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Hŕstková polievka s klobáskou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Ovsené vločky s jogurtom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Fliačky s kapustou a kurkumou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Cestoviny

Špagety al tonno

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
kysnuté cesto

Pečené buchty so slivkovým lekvárom

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút