Najskôr si urobíme kvások. V pol deci vlažného mlieka pomrvíme droždie, pridáme lyžicu cukru a lyžicu múky. Všetko spolu vymiešame aby sa droždie rozpustilo a necháme kysnúť.
Do väčšej misy pridáme zvyšné suroviny na cesto. Preosejeme múku, pridáme zvyšný cukor, vanilínový cukor, štipku soli, olej, vajce a kvások. Zmes zalejeme zvyšným mliekom a ručne alebo mixérom vymiesime cesto. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu. Cesto by malo svoj objem až dvojnásobne zväčšiť.
Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm. Formu alebo plech potrieme vrstvou oleja a rúru si vyhrejeme na 180°. Z cesta vykrajujeme štvorce s veľkosťou približne 6×6 cm a na každý kúsok pridáme lyžičku slivkového lekváru. Rohy cesta pritlačíme spolu, aby lekvár zostal uzavretý a nemohol vytiecť. Vytvarujeme do buchtičky, z každej strany potrieme trochou oleja a na plech ukladáme spojom dole. Buchty ukladáme vedľa seba a necháme ešte približne 20 minút nakysnúť.
Po nakysnutí buchty pečieme pri 180° približne 30-35 minút podľa potreby. Upečené buchty potrieme olejom a môžeme posypať práškovým cukrom. Necháme vychladnúť a prikryjeme utierkou, aby neoschli.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ