Šošovicová polievka s údeným mäskom

Poctivá domáca polievka ideálna na zahriatie počas chladnejších dní.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
4
12 Receptov

Postup receptu

  1. Šošovicu prepláchneme a necháme namočenú vo vode na niekoľko hodín, kľudne aj na celú noc do druhého rána.

  2. Cibuľu a údené mäso nakrájame na kocky a orestujeme na rozpálenom oleji. Ku koncu pridáme na drobno nakrájaný cesnak a jemne opražíme.

  3. Do hrnca pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu, červené mletú papriku, bobkový list a premiešame. Pridáme šošovicu, zalejeme vodou a privedieme do varu.

  4. Keď začne vrieť voda, pridáme do polievky na kocky nakrájané zemiaky a varíme do zmäknutia cca 30 minút.

  5. Pred dovarením polievku ešte dochutíme a môžeme podávať.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kapustové fliačky na sladko

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Vyprážané rybie filé so zemiakmi

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Šošovicová polievka s rastlinnou smotanou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Pohánkové langoše

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Šošovicová polievka s údeným mäskom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Ovsené vločky s jogurtom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút