Kari kuracie kúsky so zemiakovým pyré

Jednoduché, rýchle a chutné jedlo pre malých i veľkých jedákov.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
4
13 Receptov

Ingrediencie

500 g zemiaky

20 g maslo

200 ml mlieko

500 g kuracie prsia

2 ČL kari korenie

1 ČL soľ

0,5 ČL čierne mleté korenie

20 ml  olivový olej

Ingrediencie pre 3 osoby

Postup receptu

  1. Zemiaky si očistíme, nakrájame na štvrtiny, zalejeme teplou osolenou vodou a varíme do zovretia. Potom varíme do mäkka ešte cca 20 minút pri strednej teplote.

  2. Po uvarení zemiaky zlejeme, ale necháme v hrnci trošku vody, v ktorej sa varili. Uvarené zemiaky vo zvyšnej vode popučíme.

  3. Pridáme horúce mlieko spolu s maslom a mixérom vymiešame do hladkého pyré.

  4. Kuracie prsia dôkladne umyjeme a nakrájame na kocky. V miske kuracie kúsky zmiešame so soľou, kari korením, čiernym mletým korením a necháme v chladničke marinovať 2 hodiny. Zmes môžete marinovať kľudne aj celú noc do ďalšieho dňa.

  5. Kuracie kúsky restujeme na rozpálenom olivovom oleji.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Cestoviny

Špagety al tonno

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Fliačky s kapustou a kurkumou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Šošovicová polievka s rastlinnou smotanou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Hŕstková polievka s klobáskou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Pohánkové langoše

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
bazalkové pesto sušené paradajky

Pestové tagliatelle so sušenými paradajkami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút