Pirohy zo zemiakového cesta

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Hladkú múku rozmiešame s polohrubou, pridáme varené pretlačené zemiaky, soľ, vajce a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na múkou posypanej doske. Na polovicu rozvaľkaného cesta kladieme kôpky lekváru asi vo vzdialenosti 2 cm a druhou polovicou cesta zakryjeme. Cesto okolo lekváru popritláčame a rozkrájame radielkom. Takto pripravené pirohy dáme do osolenej vriacej vody a zľahka zamiešame vareškou, aby sa neprilepili na dno. Keď voda začne vrieť a pirohy vyjdú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou, dáme do misy a hneď polejeme rozpusteným maslom. Strúhanku opražíme na masle a posypeme ňou pirohy. Zamiešame, posypeme práškovým cukrom a hneď podávame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Šunkový zvitok

Náročnosť

Ovocná žemľovka

Náročnosť

Ovocný šalát

Náročnosť

Kurací vývar s krupicovými haluškami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút