Broskyňový kompót 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Na prípravu tohto výborného kompótu treba vybrať dostatočne zrelé, aromatické a sladké broskyne, ktoré umyjeme, nožom po celom obvode až po kôstku narežeme a otáčaním obe polovice oddelíme. Jadro vylúpneme a šupku z plodov stiahneme. Ak sa šupka ťažko oddeľuje, plody ponoríme na 1-2 minúty do vriacej vody, hneď ochladíme a potom ostrým nožom šupku stiahneme. Čisté plody uložíme do patentných pohárov, zalejeme cukrovým nálevom (pripraveného z vody a cukru), uzatvoríme a sterilizujeme 20 minút pri teplote 80°C.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená