Zavárané broskyne

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie pre 7 osôb

Postup receptu

  1. Na prípravu tohto výborného kompótu treba vybrať dostatočne zrelé, aromatické a sladké broskyne, ktoré umyjeme, nožom po celom obvode až po kôstku narežeme a otáčaním obe polovice oddelíme. Jadro vylúpneme a šupku z plodov stiahneme. Ak sa šupka ťažko oddeľuje, plody ponoríme na 1-2 minúty do vriacej vody, hneď ochladíme a potom ostrým nožom šupku stiahneme. Čisté plody uložíme do patentných pohárov, zalejeme cukrovým nálevom (pripraveného z vody a cukru), uzatvoríme a sterilizujeme 20 minút pri teplote 80°C.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zapekaná roštenka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Úhrabky

Náročnosť