Piškótová roláda 2.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Žĺtky s polovicou cukru vymiešame do peny a pridáme vanilínový cukor a postrúhanú citrónovú kôru. Z bielkov a druhej polovice cukru ušľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou ho zľahka zamiešame do vymiešaných žĺtkov. Na plech položíme papier natretý maslom, rozotrieme naň cesto na hrúbku 1 cm a v horúcej rúre upečieme do ružová (asi 10 minút). Upečené cesto hneď obrátime, papier opatrne odstránime, cesto natrieme dobrým lekvárom, zvinieme, zabalíme do pergamenového papiera a necháme vychladnúť. Studenú roládu vybalíme z papiera, posypeme vanilínovým cukrom a pokrájame na úhľadné rezy.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Višňová polievka

Náročnosť

Cheesecake s jahodami

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Mrkvový koláč

Náročnosť

Plnená paprika 2.

Náročnosť

Sirčianske guľky

Náročnosť