Plnená paprika 4.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Veľké zelené papriky oplákneme, vŕšky odkrojíme, opatrne odstránime semená a dva razy ich sparíme horúcou vodou. Odkvapkané papriky naplníme pripravenou plnkou, ktorú prikryjeme odrezanými vŕškami. V kastróle na masle opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme naplnené papriky a mletú červenú papriku, trocha podlejeme horúcou vodou, osolíme a dusíme asi pol hodiny. Nakoniec prisypeme rajčiaky pokrájané nadrobno, prilejeme kyslú smotanu rozhabarkovanú s múkou a ešte chvíľu podusíme. Udusené papriky urovnáme na misu a polejeme precedenou omáčkou.
Plnka: Do udusenej vychladnutej ryže zamiešame soľ, zomleté surové alebo pečené bravčové mäso, prípadne údené mäso, slaninu pokrájanú na malé kocky, vajce, majorán a všetko spolu dobre premiešame.
Podávame so zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Šampiňónové pampúšiky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Slovenská pečienka

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Smotanové rezy

Náročnosť

Vyprážaný patizón s cesnakom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút