Hovädzie vtáčiky 1.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.66
3288 Receptov

Ingrediencie

Pre 4 osoby potrebujeme:
4 ks hovädzí sirloin steaks bez tuku o veľkosti 15cm x 20 cm
4 plátky údenej slaninky opraženej do ružova o dĺžke 15 cm
4 plátky údenej šunky zo stehna o veľkosti 3 cm x 15 cm x 0.5 cm
4 podlhovasté štvrťky(1/4)uhoriek nakladaných v sladko-kyslom náleve
2 na tvrdo uvarené vajíčka, po 2 štvrťky na jeden vtáčik
8 koliesok cibule, po dve kolieska na vtáčika
mleté čierne korenie-pokropiť
vegeta-pokropiť

Postup receptu

Postup: umyť mäso pod studenou vodou, osušiť, preložiť na drevenú podložku, pokoreniť a pokropiť vegetou, zakryť igelitkou, naklepať s kuchárskym kladivkom, poukladať uhorky, slaninku, šunku, vajíčka, cibuľku, skrútiť do valčeka a previazať cvernou. Na panvici rozpáliť olivový olej,
sprudka popražiť všetky strany vtáčika, znížiť teplotu, podliať horúcou vodou a dusiť 1/2 hodiny, vybrať vtáčiky na tanier, pridať na olej na drobno nakrájanu cibuľku, 1 pretlačený cesnak, zapražiť s lyžicou múky, troškou korenia a soli, nechať zavariť, občas pomiešať, preloviť vtáčiky späť, zakryť a ešte na 15 minút podusiť.
Príloha: na kocky pokrájane zemiačky, uvarené, poliate s maslom,
pokropené s posekanou petržlenovou vňaťou, na drobno pokrájanou cibuľkou, poliate so sladko-kyslým Italian dressing.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená