Strapačky s bryndzou

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistené zemiaky opláchneme, postrúhame a časť vody z nich zlejeme. Postrúhané zemiaky posypeme múkou, aby nečerneli. Potom do pripravených zemiakov pridáme preosiatu múku, soľ, mleté čierne korenie a spolu premiešame. Pripravené, cesto pretláčame cez haluškáreň do vriacej osolenej vody, premiešame a varíme 8 až 10 minút. Uvarené strapačky scedíme a necháme odkvapkať. Potom ich polejeme rozohriatou masťou, premiešame bryndzou a ihneď podávame. Pred podávaním každú porciu ešte polejeme slaninou, ktorú pokrájame na malé kocky a opražíme do zlatista.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená