Polievka z bravčového mäsa

300 g bravčového pliecka alebo bôčika (prípadne iné zvyšky)
120 g zeleniny (zeler, mrkva, pór, petržlen, kel)
30 g masti
1 väčšia cibuľa
20 g masti a 20 g hladkej múky na zápražku
1 dl mlieka
1 žĺtok
zelená petržlenová vňať
30 g uvarených krúp
soľ
V osolenej vode povaríme očistenú zeleninu a sparený kel, všetko pokrájané na rezance. Na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme bravčové mäso pokrájané na menšie kúsky, osolíme a udusíme do mäkka. Mäkké mäso posekáme nadrobno alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme do zeleninovej polievky. Z masti a múky pripravíme svetlú zápražku, rozriedime ju trochou polievky, vlejeme do ostatnej polievky a všetko spolu dobre povaríme. Pred podávaním rozhabarkujeme v mise mlieko so žĺtkom, za stáleho miešania prilejeme horúcu polievku, pridáme uvarené krúpy a posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ