Roláda z bravčového bôčika

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

400 g surového bravčového bôčika bez kostí
200 g syra (eidam, gouda, ementál a pod.)
2 lyžice strúhanky navlhčenej mliekom
soľ
trochu mletého čierneho korenia alebo papriky

Plnka:
40 g masla
3 prelisované sardely alebo 2 lyžičky sardelovej pasty
120 g vareného údeného mäsa alebo šunkovej salámy
1 kyslá uhorka
80 g cibule
10 g kapary
2 strúčiky cesnaku
zelená petržlenová vňať
Na pečenie:
50 g masti
60 g cibule
vývar pripravený z kocky

Postup receptu

Bôčik a syr nakrájame na kocky, na mäsovom mlynčeku spoločne zomelieme, pridáme strúhanku navlhčenú mliekom, posolíme, okoreníme a dobre premiešame. Zo zmesi potom na doske utvoríme podlhovastý šúľok a necháme ho v chladničke do druhého dňa stuhnúť.
Plnka: V mise vymiešame maslo do peny, primiešame do neho prelisované sardely alebo sardelovú pastu, nadrobno posekané mäso, uhorku, cibuľu, kapary, zelenú petržlenovú vňať, rozotretý cesnak a všetko dobre premiešame.
Zo stuhnutého šúľka vyvaľkáme plát, ktorý natrieme pripravenou plnkou, zvinieme do rolády, trochu ju stlačíme a v pekáči na rozohriatej masti s pridaním nadrobno nakrájanej cibule v rúre upečieme. Počas pečenia roládu občas polievame vypečenou šťavou, ku ktorej podľa potreby pridáme vývar.
Roládu tiež môžeme piecť zabalenú v alobale na plechu v rúre.
Podávame so zemiakovou kašou a kompótom, alebo s dusenou zeleninou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená