Ingrediencie
80 g koreňovej zeleniny (viac zeleru)
soľ
40 g masla a 50 g hladkej múky na zápražku
hlava z kapra
rybia pečeň
ikry alebo mliečie
mletý muškátový kvet
pažítka alebo zelená petržlenová vňať
Postup receptu
Do osolenej vody dáme koreňovú zeleninu pokrájanú na malé rezance a dobre povaríme. Hlavu z kapra uvaríme osobitne. Mäkké mäso z hlavy vykostíme a pridáme k zeleninovému vývaru spolu s precedeným vývarom z hlavy. Potom polievku zahustíme ružovou maslovou zápražkou a dobre povaríme. Vnútornosti umyjeme, opatrne vyberieme žič, pokrájame ich, vložíme do polievky a najmenej 20 minút varíme. Pred podávaním polievku ochutíme mletým muškátovým kvetom a posekanou pažítkou alebo zelenou petržlenovou vňaťou.
Podávame so žemľou pokrájanou na kocky a opraženou na masle.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ