Zemiaková polievka 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Očistené zemiaky pokrájané na kocky dáme do vriacej vody a varíme. Z oleja a múky pripravíme ružovú zápražku, zamiešame do nej postrúhanú cibuľku, popražíme, zalejeme vodou, osolíme, pridáme k uvareným zemiakom a povaríme. Nakoniec okoreníme a pridáme posekanú zelenú petržlenovú vňať alebo pokrájanú pažítku. Do polievky môžeme pridať aj zeleninu (v množstve asi 20 g na osobu), ako je mrkva, zeler, karfiol, kaleráb, zelená fazuľka, rajčiaky, ďalej huby, krúpy alebo ryža.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená