Rýnska roštenka

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso umyjeme, osušíme a cez vlákna nakrájame roštenky, ktoré naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme a okoreníme. Na polovici rozohriatej masti prudko opečieme roštenky po oboch stranách. Potom ich vyberieme do kastróla a prikryjeme. Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a na troške masti opražíme do zlata. Potom pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak a trochu horúcej vody. K tomu základu vložíme opečené roštenky a dusíme za občasného podlievania horúcou vodou do mäkka. Mäkké roštenky zo šťavy vyberieme. Zo zvyšnej masti a hladkej múky urobíme bledú zápražku, pridáme šťavu, spolu rozšľaháme a varíme asi 1 hodinu. Pred dokončením dochutíme vínom, soľou a precedíme. Vhodnými prílohami sú varené zemiaky a žemľové knedle.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená