Rýnska roštenka

Mäso umyjeme, osušíme a cez vlákna nakrájame roštenky, ktoré naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme a okoreníme. Na polovici rozohriatej masti prudko opečieme roštenky po oboch stranách. Potom ich vyberieme do kastróla a prikryjeme. Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a na troške masti opražíme do zlata. Potom pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak a trochu horúcej vody. K tomu základu vložíme opečené roštenky a dusíme za občasného podlievania horúcou vodou do mäkka. Mäkké roštenky zo šťavy vyberieme. Zo zvyšnej masti a hladkej múky urobíme bledú zápražku, pridáme šťavu, spolu rozšľaháme a varíme asi 1 hodinu. Pred dokončením dochutíme vínom, soľou a precedíme. Vhodnými prílohami sú varené zemiaky a žemľové knedle.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ