Ingrediencie
200 g hranol Liptov Gerlachu neúdeného
200 g hranol Liptov Kriváňa neúdeného
údené aj neúdené Liptov Jánošíkove korbáče
100 g údených Liptov Eidam plátkov
50 g Liptov Bryndze
údené aj neúdené Liptov Parenice
25 g Liptov Masla
1/2 ČL mletej červenej papriky
zelené aj čierne olivy bez kôstok
hrozno
cherry paradajky
petržlenová vňať
polovičky ošúpaných orechov
špáradlá
Postup receptu
1. Z bryndze, masla a mletej papriky vymiešame jemnú masu. Tú natierame na plátky údeného Liptov Eidamu vo vrstve hrubej cca 1-2 mm, na to položíme ďalší plátok a takto pokračujeme do výšky 1,5 cm.
2. Následne tieto plátky nakrájame na kocky. Vyberieme si peknú misu, tanier či dekoratívne drevo a uložíme ich ku kraju.
3. Potom začneme ukladať smerom do stredu aj ostatné lahodné syry ako na kocky nakrájaný Kriváň s olivami, zaň ukladáme kvádriky Liptov Gerlachu s vňatkou, cherry paradajkami a hroznom. Dozadu navŕšime plátkové syry zatočené do kornútikov,
parenice a korbáčiky.
4. V kusne preložíme zeleninou
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ