Džuveč po bulharsky

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Postup receptu

Očistené, olúpané a umyté zemiaky, kaleráb, mrkvu a zeler pokrájame na malé kocky, karfiol umy jeme a rozoberieme na malé ružičky. K zelenine pridáme zelený hrášok a fazuľové struky, osolíme a premiešame. Mäso nakrájame na kocky a prudko opečieme na časti rozpáleného oleja, potom pridáme pokrájanú cibuľu, soľ, korenie, rozotretý cesnak, trošku majoránky a krátko podusíme. Potom pekáč vyložíme zeleninou, na ňu poukladáme opečené mäso a vrstvy striedame. Hornú vrstvu pokryjeme zeleninou. Na každú vrstvu poukladáme rajčiaky pokrájané na kolieska. Zalejeme rozpáleným zvyškom oleja, prikryjeme a prudko dusíme asi 15-20 minút. Potom džuvec posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme citrónovou šťavou a dopekáme v stredne teplej rúre. Keď sa tekutina odparí a mäso je mäkké, pokrm je hotový. Podávame s chlebom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená