Džuveč po bulharsky

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistené, olúpané a umyté zemiaky, kaleráb, mrkvu a zeler pokrájame na malé kocky, karfiol umy jeme a rozoberieme na malé ružičky. K zelenine pridáme zelený hrášok a fazuľové struky, osolíme a premiešame. Mäso nakrájame na kocky a prudko opečieme na časti rozpáleného oleja, potom pridáme pokrájanú cibuľu, soľ, korenie, rozotretý cesnak, trošku majoránky a krátko podusíme. Potom pekáč vyložíme zeleninou, na ňu poukladáme opečené mäso a vrstvy striedame. Hornú vrstvu pokryjeme zeleninou. Na každú vrstvu poukladáme rajčiaky pokrájané na kolieska. Zalejeme rozpáleným zvyškom oleja, prikryjeme a prudko dusíme asi 15-20 minút. Potom džuvec posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme citrónovou šťavou a dopekáme v stredne teplej rúre. Keď sa tekutina odparí a mäso je mäkké, pokrm je hotový. Podávame s chlebom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená