Základný recept na slivkový kompót

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie pre 5 osôb

Postup receptu

  1. Slivky môžeme zavárať na viacero spôsobov – vo vlastnej šťave a so sirupom.

     

  2. PRVÝ POSTUP
    Všetky slivky prerežeme na polovicu, odstránime kôstku (tento krok môžeme vynechať a naplniť poháre nevykôstkovanými slivkami) a naplníme ich do 0,7 litrových pohárov. Následne pridáme do každého pohára 3-4 lyžice kryštálového cukru, 3 lyžice vody a uzavrieme. Slivky sterilizujeme 30 minút na 90-95 stupňoch.

  3. DRUHÝ POSTUP

    Slivky (môžeme, nemusíme) odkôstkujeme, umyjeme a naplníme nimi poháre. V 1 litre vody si rozpustíme 400 g cukru, 1 pl kyseliny citrónovej a uvaríme sirup, ktorým zalejeme slivkami naplnené poháre. Sterilizujeme 20 minút, pri teplote 80-85 stupňov.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Segedín

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Chlebíčky Olympia

Náročnosť

Šípkové víno

Náročnosť