Základný recept na slivkový kompót

Slivky môžeme zavárať na viacero spôsobov – vo vlastnej šťave a so sirupom.
PRVÝ POSTUP
Všetky slivky prerežeme na polovicu, odstránime kôstku (tento krok môžeme vynechať a naplniť poháre nevykôstkovanými slivkami) a naplníme ich do 0,7 litrových pohárov. Následne pridáme do každého pohára 3-4 lyžice kryštálového cukru, 3 lyžice vody a uzavrieme. Slivky sterilizujeme 30 minút na 90-95 stupňoch.
DRUHÝ POSTUP
Slivky (môžeme, nemusíme) odkôstkujeme, umyjeme a naplníme nimi poháre. V 1 litre vody si rozpustíme 400 g cukru, 1 pl kyseliny citrónovej a uvaríme sirup, ktorým zalejeme slivkami naplnené poháre. Sterilizujeme 20 minút, pri teplote 80-85 stupňov.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ