Čatní z nektáriniek a hrušiek s čili

Čatní je výborný do kombinácie so syrmi, steakami ako aj  do vegetariánskych pokrmov. Jeho pôvod je z Indie.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

1 kg olúpaných a odkôstkovaných nektáriniek nakrájaných na kocky
250 g olúpaných hrušiek zbavených jadrovníkov a nakrájaných na kocky
150 g očistenej šalotky nakrájanej na kúsky
1 PL čerstvého zázvoru olúpaného a nasekaného na malé kúsky
2 červené čili papričky nakrájané na malé kúsky
250 ml 100 % jablkovej šťavy
125 ml jablkového octu
2 celé badiány
1 kúsok celej škorice
2 zarovnané PL soli
1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr.Oetker
350 g cukru

Postup receptu

 

Postup receptu

  1. 1. Vo väčšom hrnci dôkladne premiešame nektárinky, hrušky, šalotku, zázvor, čili, jablkovú šťavu, jablkový ocot, badián, škoricu a soľ. Obsah vrecka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

     

  2. 2. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme minimálne 5 minút.

  3. 3. Prípadnú penu odoberieme a odstránime badián a škoricu. Ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená