Smotanové lievance

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

V smotane rozšľaháme žĺtky, cukor, trošku soli, kypriaci prášok premiešaný s múkou a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Podľa potreby cesto zahustíme múkou, aby bolo o niečo hustejšie ako na palacinky. Lievance opekáme na rozohriatom oleji v lievancovej forme po oboch stranách. Hotové potrieme lekvárom, posypeme tvarohom a práškovým cukrom. Podávame s mliekom alebo ovocným koktailom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vyprážaná treska

Náročnosť

Pečeňová omáčka

Náročnosť

Vajcová sadlina

Náročnosť

Veterníky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Vyprážaná cvikla

Náročnosť