Šošovicový prívarok so zemiakmi

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

200 g šošovice
200 g zemiakov
soľ
30 g oleja
20 g hladkej múky
300 g kyslého mlieka
cesnak
bobkový list
20 g cibule

Postup receptu

Prebratú umytú šošovicu zalejeme vodou, pridáme bobkový list, rozotretý strúčik cesnaku a uvaríme takmer do mäkka. Potom pridáme umyté očistené na kocky pokrájané zemiaky, soľ‘ a spolu dovaríme. Na oleji zapeníme očistenú pokrájanú cibuľu, primiešame múku, ktorú popražíme do ružova, rozriedime rozšľahaným kyslým mliekom, prilejeme k šošovici a povaríme. K šošovicovému prívarku podávame varené údené mäso, volské oko alebo karbonátok.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená