Staročeská kulajda

Vynikajúca, hustá, hríbová kulajda, ktorú ocenia najmä milovníci hríbov.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.57
229 Receptov

Postup receptu

  1. Sušené hríby si namočíme aspoň na 1 hodinu do vody. Cibuľu nakrájame na drobno a na oleji a masle ju opečieme do zlata. Pridáme múku a spravíme zátrepku. Pridáme nakrájané huby (čerstvé aj sušené), podusíme.

  2. Huby zalejeme vodou z hríbov a zeleninovým vývarom, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, cesnak, bobkové listy, soľ. čierne korenie a tymián. Prilejeme smotanu na varenie a varíme, až pokiaľ nám nezmäknú zemiaky.

  3. Ku koncu primiešame kôpor, dochutíme lyžičkou cukru či octom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

bonbony
brazílska kuchyňa

Brigadeiro

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
bôčik
česká kuchyňa slovenská kuchyňa

Pečený bravčový bôčik

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
zmrzlina
Dezerty

Domáca vanilková zmrzlina s kúskami malín

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
šuhajdy
vianoce vianočné recepty

Šuhajdy

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Rýchly nepečený čokoládový dezert v pohári

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Slaná domáca granola
snack

Slaná domáca granola

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút