Staročeská kulajda

Vynikajúca, hustá, hríbová kulajda, ktorú ocenia najmä milovníci hríbov.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
218 Receptov

Postup receptu

  1. Sušené hríby si namočíme aspoň na 1 hodinu do vody. Cibuľu nakrájame na drobno a na oleji a masle ju opečieme do zlata. Pridáme múku a spravíme zátrepku. Pridáme nakrájané huby (čerstvé aj sušené), podusíme.

  2. Huby zalejeme vodou z hríbov a zeleninovým vývarom, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, cesnak, bobkové listy, soľ. čierne korenie a tymián. Prilejeme smotanu na varenie a varíme, až pokiaľ nám nezmäknú zemiaky.

  3. Ku koncu primiešame kôpor, dochutíme lyžičkou cukru či octom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

špízy
indická kuchyňa

Kuracie Tandoori špízy

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Citrónovo-makové sušienky

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút
jablká
nepečený dezert

Jablková nepečená torta

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Šúľance z tvarohu

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
banánový chlieb
Dezerty

Banánový chlebík

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Francúzska cibuľová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút