Torta Letné pokušenie

Po tejto torte sa budete zalizovať až za ušami.

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

Na cesto:
4 žĺtky
60 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
štipka soli
½ kávovej lyžičky Mandľovej arómy Dr.Oetker
120 g detskej krupice
80 g nastrúhaných mandlí
40 g hladkej múky
4 bielky
60 g cukru

Na náplň:
1 balíček Želatíny v plátkoch Dr.Oetker
250 ml mlieka
1 zarovnaná polievková lyžica cukru
3 zarovnané polievkové lyžice detskej krupice
250 g kyslej smotany
150 g cukru
šťava z jedného citróna
200 g zmesi drobného ovocia (možno použiť čerstvé, mrazené aj kompótované)
2 polievkové lyžice ovocnej šťavy z kompótu

Na ozdobenie:
50 g zmesi drobného ovocia
1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker
20 g nastrúhaných mandlí

Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
papier na pečenie

Postup receptu

Príprava:
1.Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom žĺtky, cukor, vanilkový cukor, soľ a arómu do peny. Dôkladne premiešame krupicu, mandle a múku. Z bielkov a cukru vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni tuhý sneh. Do peny zľahka ručne vmiešame striedavo múku a sneh. Cesto naplníme do tortovej formy s dnom vyloženým papierom na pečenie a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 30 minút

2.Na prípravu náplne necháme želatínu napučať v studenej vode. Za stáleho miešania zvaríme v kastróle mlieko, cukor a detskú krupicu. Odložíme zo sporáka, vmiešame želatínu a necháme mierne vychladnúť. Pridáme kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu. Do polovice náplne vmiešame drobné ovocie.
3.Vychladnutý korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme, okolo spodného plátu upevníme očistený okraj formy a pokvapkáme ovocnou šťavou. Na povrch nanesieme náplň s ovocím, priložíme druhý plát korpusu a opatrne pritlačíme.
4.Zvyšnú náplň bez ovocia rozotrieme na povrch torty a na hodinu odložíme do chladničky. Po zatuhnutí formu odstránime a okraj torty posypeme mandľami.
5.Na ozdobenie rozmixujeme ovocie ponorným mixérom, zmiešame s tortovým želé a povaríme asi 1 minútu. Tortu ovocným pretlakom pofŕkame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Mäsové pirohy 1.

Náročnosť

Anízové sušienky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 15 minút

Sacherové rezy 2.

Náročnosť