Postup receptu
Na rozpálenej masti upražíme do ružová pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pridáme všetky koreniny a zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou. Do tohto základu vložíme osolené mäso prešpikované slaninou, prikryjeme a udusíme do mäkka. Počas pečenia podľa potreby podlievame polievkou alebo horúcou vodou. Mäkké mäso vložíme ešte odkryté do vyhriatej rúry, aby sčervenelo. Potom ho vyberieme, pokrájame a uložíme na misu. Šťavu vydusíme na tuk, zasypeme múkou, podusíme, zalejeme polievkou z kostí, rozšľahanou kyslou smotanou a citrónovou šťavou, pridáme víno a ešte dobre povaríme. Nakoniec omáčku podľa chuti osolíme, okyslíme a osladíme cukrom opraženým do žlta. Hotovú omáčku precedíme na mäso. Podávame s haluškami, knedľou ap.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ