Hovädzia pečienka na smotane

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Na rozpálenej masti upražíme do ružová pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pridáme všetky koreniny a zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou. Do tohto základu vložíme osolené mäso prešpikované slaninou, prikryjeme a udusíme do mäkka. Počas pečenia podľa potreby podlievame polievkou alebo horúcou vodou. Mäkké mäso vložíme ešte odkryté do vyhriatej rúry, aby sčervenelo. Potom ho vyberieme, pokrájame a uložíme na misu. Šťavu vydusíme na tuk, zasypeme múkou, podusíme, zalejeme polievkou z kostí, rozšľahanou kyslou smotanou a citrónovou šťavou, pridáme víno a ešte dobre povaríme. Nakoniec omáčku podľa chuti osolíme, okyslíme a osladíme cukrom opraženým do žlta. Hotovú omáčku precedíme na mäso. Podávame s haluškami, knedľou ap.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Cuketové placky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Slané perece

Náročnosť