Trhané bravčové mäso

Jeho pečenie je síce zdĺhavé, ale naozaj stojí za to! Trhané bravčové mäso je skvelá zložka všetkých burgrov, quesadíl či tacos. Ideálne na tomto recepte je, že si zvyšok mäsa môžete odložiť do  mrazničky a vytiahnuť vtedy, keď naň máte chuť. Jeho príprava je naozaj jednoduchá!

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
0
100 Receptov

Postup receptu

  1. Najskôr si pripravíme tzv. rub. Cesnak nasekáme na drobné kúsky (poprípade môžeme aj rozmliaždiť), zmiešame spolu s údenou paprikou, soľou, čiernym korením, tymianom a olivovým olejom. Mala by nám vzniknúť hustá pasta. Ak je zmes príliš suchá, pridáme olivový olej.

  2. Zmesou namažeme celé bravčové pliecko a necháme marinovať minimálne 2 hodiny, ideálne však cez noc.

  3. Cibuľu si nakrájame na 4 časti. V dostatočne veľkom hrnci rozpálime olej a opečieme bravčové pliecko zo všetkých strán. Pliecko vyberieme, pridáme cibuľu, ktorú opečieme pár minút a pliecko vrátime naspäť. Do hrnca vlejeme 500 ml piva, prikryjeme a dáme do trúby vyhriatej na 140 stupňov. Pečieme 5 hodín, až pokiaľ sa nám mäso nerozpadáva.  Podávame v tortile alebo v burgri. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Plnené portobello hríby

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
mousse
Dezerty

Mousse z horkej čokolády

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
koláč
svieži

Ríbezľový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
japonská kuchyňa

Japonská gyoza

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
indický dhal
indická kuchyňa

Indický dhal

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
cheesecake

Pravý americký cheesecake

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút