Trhané bravčové mäso

Jeho pečenie je síce zdĺhavé, ale naozaj stojí za to! Trhané bravčové mäso je skvelá zložka všetkých burgrov, quesadíl či tacos. Ideálne na tomto recepte je, že si zvyšok mäsa môžete odložiť do  mrazničky a vytiahnuť vtedy, keď naň máte chuť. Jeho príprava je naozaj jednoduchá!

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.57
229 Receptov

Postup receptu

  1. Najskôr si pripravíme tzv. rub. Cesnak nasekáme na drobné kúsky (poprípade môžeme aj rozmliaždiť), zmiešame spolu s údenou paprikou, soľou, čiernym korením, tymianom a olivovým olejom. Mala by nám vzniknúť hustá pasta. Ak je zmes príliš suchá, pridáme olivový olej.

  2. Zmesou namažeme celé bravčové pliecko a necháme marinovať minimálne 2 hodiny, ideálne však cez noc.

  3. Cibuľu si nakrájame na 4 časti. V dostatočne veľkom hrnci rozpálime olej a opečieme bravčové pliecko zo všetkých strán. Pliecko vyberieme, pridáme cibuľu, ktorú opečieme pár minút a pliecko vrátime naspäť. Do hrnca vlejeme 500 ml piva, prikryjeme a dáme do trúby vyhriatej na 140 stupňov. Pečieme 5 hodín, až pokiaľ sa nám mäso nerozpadáva.  Podávame v tortile alebo v burgri. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

bonbony
brazílska kuchyňa

Brigadeiro

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
koláč
Dezerty tvarohový koláč

Strúhaný tvarohový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Karfiolové kúsky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Šošovicový prívarok

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Obrátený hruškový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
zmrzlina
Dezerty

Domáca vanilková zmrzlina s kúskami malín

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút