Bryndzové halušky na tradičný slovenský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Ingrediencie

1 kg zemiaky

3 vajcia

500 g hladká múka

300 g bryndza

100 g kyslá smotana

200 g slanina

20 g soľ

Ingrediencie pre 6 osôb

Postup receptu

  1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno.

  2. Zemiaky zmiešame s vajíčkami, soľou a múkou, výsledné cesto by malo byť mierne tekuté. Ak je tekuté príliš, pridáme viac múky, ak je tekuté málo, pridáme trocha vody.

  3. Do vriacej vody začneme postupne pridávať halušky cez sitko na halušky alebo z drevenej doštičky.

  4. Keď halušky vyplávajú na povrch, necháme ich vo vriacej vode približne 5 minút a následne vyberieme.

  5. Kým sa nám halušky varia, v druhej miske si zmiešame bryndzu s kyslou smotanou a na panvici si opečieme slaninu.

  6. Halušky podávame s bryndzovou zmesou a s opečenou slaninkou. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vegetariánske jedlo

Hovädzí steak s opekanými zemiakmi

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Zapekané kuracie prsia s hríbmi a syrom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Focaccia

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
burger

Hamburger ako z reštaurácie

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Kurací perkelt s haluškami

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút