Cake pops

Ak ste ešte nikdy neskúšali cake pops, treba to hneď napraviť!
Ak ste ešte nikdy neskúšali cake pops, treba to hneď napraviť!
Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme vanilku, štipku soli, opatrne zašľahávame vodu izbovej teploty a olej. Pridáme preosiatu múku (postupne!) a zmiešame.
V miske vymiešame bielka do peny, a opatrne ich vmiešame do žĺtkovej zmesi. Korpus pečieme vo vymastenej forme na 180 stupňoch po dobu 15-20 minút.
Korpus necháme vychladnúť približne 10 až 15 minút, a následne ho rozdrobíme alebo teda, vydlabeme.
Ku korpusu zamiešame lekvár. Chceme, aby cesto malo lepkavú konzistenciu, a aby teda držalo pokope. Preto možno bude potrebné pridať viac lekváru, ako sme písali. Následne si z cesta spravíme guličky (1 gulička by mala mať hmotnosť okolo 15-20 g). Guličky napichneme na špajle, a miesto, kde sme ich napichli, potrieme roztopenou čokoládou a dáme vychladiť na 15 minút.
Roztopíme si zvyšok čokolády spolu s kokosovým olejom, čokoládu prelejeme do misky a obaľujeme v nej guličky.
Hotové cake pops môžeme dozdobiť rôznymi cukrovinkami, čokoládou či jedlými trblietkami. Fantázií sa medze nekladú. Prajeme Vám dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ