Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme vanilku, štipku soli, opatrne zašľahávame vodu izbovej teploty a olej. Pridáme preosiatu múku (postupne!) a zmiešame.
V miske vymiešame bielka do peny, a opatrne ich vmiešame do žĺtkovej zmesi. Korpus pečieme vo vymastenej forme na 180 stupňoch po dobu 15-20 minút.
Korpus necháme vychladnúť približne 10 až 15 minút, a následne ho rozdrobíme alebo teda, vydlabeme.
Ku korpusu zamiešame lekvár. Chceme, aby cesto malo lepkavú konzistenciu, a aby teda držalo pokope. Preto možno bude potrebné pridať viac lekváru, ako sme písali. Následne si z cesta spravíme guličky (1 gulička by mala mať hmotnosť okolo 15-20 g). Guličky napichneme na špajle, a miesto, kde sme ich napichli, potrieme roztopenou čokoládou a dáme vychladiť na 15 minút.
Roztopíme si zvyšok čokolády spolu s kokosovým olejom, čokoládu prelejeme do misky a obaľujeme v nej guličky.
Hotové cake pops môžeme dozdobiť rôznymi cukrovinkami, čokoládou či jedlými trblietkami. Fantázií sa medze nekladú. Prajeme Vám dobrú chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ