Vyprážané zemiakové krokety

Zabudnite na tradičné prílohy a vyskúšajte naše chrumkavé zemiakové krokety.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie

450 g zemiakov
120 g hrubej múky
60 g strúhanky
80 g masti alebo oleja
1 vajce
soľ
zelená petržlenová vňať

Ingrediencie pre 1 osobu

Postup receptu

  1. Zemiaky v šupke si umyjeme a uvaríme do mäkka. Po uvarení ich necháme jemne vychladnúť, aby sa s nimi dalo pracovať.

  2. Vychladnuté zemiaky olúpeme zo šupky a na jemno pretlačíme. Pridáme soľ, múku, posekanú zelenú petržlenovú vňať a spracujeme na cesto.

  3. Na lopári so strúhankou rozšúľame valček hrubý asi 2 cm, z ktorého krájame krokety.

  4. Krokety obalíme rozšľahaným vajcom a strúhankou a v horúcej masti vyprážame do červena.

  5. Podávame k mäsu so šťavou, zeleninovým prívarkom a podobne.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Knedličky s tvarohom
knedličky obed sladké jedlo

Knedličky s tvarohom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút