Vyprážané zemiakové krokety

Zabudnite na tradičné prílohy a vyskúšajte naše chrumkavé zemiakové krokety.
Zabudnite na tradičné prílohy a vyskúšajte naše chrumkavé zemiakové krokety.
450 g zemiakov
120 g hrubej múky
60 g strúhanky
80 g masti alebo oleja
1 vajce
soľ
zelená petržlenová vňať
Zemiaky v šupke si umyjeme a uvaríme do mäkka. Po uvarení ich necháme jemne vychladnúť, aby sa s nimi dalo pracovať.
Vychladnuté zemiaky olúpeme zo šupky a na jemno pretlačíme. Pridáme soľ, múku, posekanú zelenú petržlenovú vňať a spracujeme na cesto.
Na lopári so strúhankou rozšúľame valček hrubý asi 2 cm, z ktorého krájame krokety.
Krokety obalíme rozšľahaným vajcom a strúhankou a v horúcej masti vyprážame do červena.
Podávame k mäsu so šťavou, zeleninovým prívarkom a podobne.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ