Jablkový koláč 2.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Do múky pridáme droždie rozmiešané s cukrom, smetol, soľ, vajce, vlažné mlieko a vypracujeme tuhšie cesto (ako na osúch), ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme na pomúčenom lopári, preložíme na vymastený plech, posypeme strúhankou, nadrobno pokrájanými, ošúpanými jablkami a škoricovým cukrom, prikryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta, okraje postláčame, povrch popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajcom alebo rozpusteným tukom a v rúre upečieme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Malinový kompót 2.

Náročnosť

Krémovníky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Dusený kel

Náročnosť