Svieži jablkový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.42
3256 Receptov

Ingrediencie pre 8 osôb

Postup receptu

  1. Do múky pridáme droždie rozmiešané s cukrom, smetol, soľ, vajce, vlažné mlieko a vypracujeme tuhšie cesto (ako na osúch), ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.

  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme na pomúčenom lopári, preložíme na vymastený plech, posypeme strúhankou, nadrobno pokrájanými, ošúpanými jablkami a škoricovým cukrom, prikryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta, okraje postláčame, povrch popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajcom alebo rozpusteným tukom a v rúre upečieme.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená